24.11.2005

Myndighetene stopper salg av svartkrutt

NSU logo

I dag fikk Winge Våpen melding om at politiet har stoppet alt salg av svartkrutt i Norge. Politiet krever nå at alle som skal kjøpe svartkrutt må forevise tillatelse fra brannvesenet. Lars Winge forteller at han ikke har lov til å selge et kruttkorn før folk begynner å få disse tillatelsene i orden. Det viser seg at tiltakene ikke er satt igang sentralt, men av Moss politistasjon lokalt. Politidirektoratet har nå bedt om en redegjørelse fra de aktuelle partene i Moss, og de vil sannsynligvis nå gå gjennom praksisen med salg av svartkrutt til skyttere.

Tillatelsen fra brannvesenet går på oppbevaringen av kruttet. Akkurat hva denne innebærer vet jeg ikke akkurat nå, men sannsynligvis kreves en viss avstand til nærmeste bolighus, noe som har vært nevnt er 200 m. Med andre ord rimelig umulig for de som bor i byene.

Det skal søkes til lokalt brannvesen, og det vi kan forvente oss nå er sannsynligvis en rekke ulike praksiser rundt om i landet.

Denne nyheten kom en dag etter at et halvt år med kruttmangel var over. Etter at Magne Landrø AS sluttet å importere svartkrutt, tok Winge Våpen i Moss opp tråden der Landrø slapp. Etter en dag med fri begynner nå altså neste kamp. Og den skal vinnes!

Les hele saken hos NSU.

15.03.2005

NSU har fått hjemmesider

NSU logo

Norsk svartkruttunions har nå fått offisielle hjemmesider.

Du finner de nye sidene her.

Se her!

Merk at disse sidene ikke blir oppdatert. Bærum Pistolklubb har laget nye sider! Siden er kun ment som en service til gamle brukere av BPKs's sider og vil forbli slik de var i april 2008 ved overgangen til nye sider. Alt nytt matriale og oppdateringer fra meg vil skje in den nye strukturen direkte under www.pistolskyting.info.