Om nettsidene

Ronny A. Nilsen
BPK

Bærum Pistolklubb har hatt egen hjemmeside på nettet siden mars 1997 og var på det tidspunktet en av få pistolklubber med hjemmesider.

Hvis det er noen som sitter på artikler om skyting eller har lyst til å skrive noe så er det bare å sende inn! Nyheter og forslag til forbedringer på eksistrende sider er også velkommne.

Program- og maskin-vare

Bærum Pistolklubbs hjemmeside på nettet kjører på en privat unix maskin og bruker en Apache webserver. Sidene er en kombinasjon av statiske HTML-sider og CGI-skript. Layout, farger og plassering av elementer på en side styres av stylesheets (Cascading Style Sheets, CSS). Alle sider skal følge gjeldene standrader for HTML og CSS, så hvis du har problemer med layout ell. så er det mest sannsynlig en feil i nettleseren.

Oppdateringer

Sider som i menyen er merket med Ny! eller Ny! er en ny side lagt opp den siste tiden. Sider merket med Endret eller Endret er en eksisterende side, eller en underside som den linker til, som har blitt oppdatert den siste tiden. Endringen kan være alt fra retting av en skrivefeil til større omlegging og endring av en artikkel. Denne merkingen av sider gjøres automatisk av programvaren.

Nettlesere

Nettsidene til BPK skal virke med alle nettlesere, også gamle lesere som ikke støtter CSS. Man kan da fortsatt lese sidene og navigere, men formateringen av sidene blir da ikke videre pen.

Det er noen få nettlesere som har feil i sin motor for å vise fram sider med CSS, bl.a. en del versjoner av Internet Explorer som har kjente feil i hvordan den regner ut marger og plasserer elementer definert i CSS. Da bør du oppgradre nettleseren. Det er bedre med en gammel nettleser som følger standardene og virker, enn en ny med feil.

Hvis du har en moderne nettleser med god støtte for stylesheets så kan du selv endre eller definere hvordan du vil disse sidene skal se ut.

Generelt så skal altså nettsidene til BPK virke med alle nettlesere som har støtte for tabeller (dvs. omtrent samtlige laget etter ca. 1995) samtidig som man utnytter de moderne fremskritt og standarder på de nettleserene som har støtte for det.

Hvis du er på utkikk etter en god nettleser så kan du ta en kikk på Mozilla. Du finner den på www.mozilla.org. En annen svært god nettleser er norske Opera som du finner på www.opera.com. Opera gir ikke bare et godt resultat; den er svært rask også.

Eller du kan kan laste ned Firefox som muligens er den beste nettleseren i dag:

Get Firefox! [an error occurred while processing this directive]

PDF-Dokumenter

For å sikre riktig gjengivelse av dokumenter benytter vi PDF-format.

Dette gjør at du som leser er sikker på at alt blir riktig gjengitt. Du kan selv skrive ut ditt eget eksemplar av dokumentene, med layout slik det var tenkt fra BPK. I tillegg har du muligheten til å søke i dokumentet etter ting av interesse.

PDF åpnes i et gratis program som heter Adobe Acrobat. Skulle du ha problemer med å lese PDF-dokumentet, kan du hente en ny versjon av Adobe Acrobat Reader ved å klikke på Adobe-ikonet:

.

Bruk av Adobe Acrobat

Adobe Acrobat er den beste måten å dele dokumenter elektronisk på. Uavhengig av hva slags plattform man bruker og hva slags program PDF filene er laget i.

Adobe Acrobat Reader er gratis og kan lastes ned ved å klikke på ikonet i teksten over.

Sørg for at du har siste versjon av ditt Acrobat-produkt, enten det er Acrobat Reader eller Acrobat. Sjekk http://www.adobe.com for siste versjon (utgivelse).

Installer oppdatert skriverdriver (program som brukes for å snakke med forskjellige enheter) for din printer. Bruk Universal Installer (WinInstaller) for automatisk å installere den driveren som er kompatibel med din Windows-versjon. Universal Installer er tilgjengelig på Adobes internettsider på http://www.adobe.com/support/ og på Acrobat 5.0 CD-ROMen i Utilities/Drivers mappen. [an error occurred while processing this directive]

Standarder

Hvis du vil lære mere om web og standarder så er The World Wide Web Consortium (W3C) stedet å kikke. Der finnes alle relevante standarder. Du finner W3C på www.w3.org.


CSS Valid HTML 4.01! Valid CSS!

Se her!

Merk at disse sidene ikke blir oppdatert. Bærum Pistolklubb har laget nye sider! Siden er kun ment som en service til gamle brukere av BPKs's sider og vil forbli slik de var i april 2008 ved overgangen til nye sider. Alt nytt matriale og oppdateringer fra meg vil skje in den nye strukturen direkte under www.pistolskyting.info.