Meny

Hovedside

Om meg
CV
Bilder
Matoppskrifter

Gloser97
UPS Monitor

Linux retro

Dette er Henning Kulander

Bilde av meg

Jeg heter Henning Kulander. På IRC bruker jeg nicket Hench siden enkelte personer har kalt meg det helt siden 8. klasse.

Jeg liker å programmere. Jeg kan programmere C, C++, Java, Simula, Basic (for lenge siden), Pascal, Assembler (i386 og MIPS), Perl, Python og ML. Jeg begynte å programere BASIC på Commodore128 mens jeg gikk på barneskolen. På ungdomskolen lærte jeg meg Pascal, og begynte å lese litt om PC assambler (i386). På videregående lærte jeg meg mer assembler, og senere Delphi. Jeg programmerte etterhvert endel i Delphi. Jeg laget blandt annet Gloser95 og senere Gloser97. Nå har jeg gitt opp Windows, og begynt å programmere Gnome programmer. Til nå har jeg laget et program som overvåker UPS'er. Håper å få programmert mer Gnome i fremtiden, men det tar mye tid.

En ting jeg er ganske lei av er at folk alltid staver etternavnet mitt feil. Det staves Kulander, med en L, ikke to eller tre. På russekortet mitt står det "Henning Kullander", det beviser bare poenget mitt. Ingen klarer å skrive det riktig.

Bilde av meg som
liten Jeg ble født på Tønsberg sykehus 21 mars 1978. Det snødde fælt den dagen, men det husker jeg ikke så mye av på en måte. På bildet til høyre var jeg tre år gammel og bodde på Barkåker som er like ved Tønsberg. Bildet ble altså tatt i 1981 for de som ikke er så skærpe i matte. Et år senere flyttet jeg og familien fra Barkåker til Sandefjord. De første åra i Sandefjord bodde jeg i Shetlandsgate 26b. Der ble jeg nabo og god venn med Morten Kjønnø som senere ved ren tilfeldighet begynnte i samme klasse som meg på TMVS. I 1994 begynte jeg på Tønsberg Maritime Videregående Skole. Etter TMVS var jeg på Skjold et år får jeg fortsatte utdannelsen min ved Universitetet i Oslo. Her har jeg studert i over fem år nå, og jeg liker meg veldig godt her. Jeg holder for tiden på med hovedoppgave i kommunikasjonssystemer for Norsk Regnesentral.

Jeg bor nå på Kadde.NET, et lite bokollektiv på Nordberg i Oslo. På fritiden er jeg med å drive en studentforening som heter RF (RealistForeninga) i tillegg til at jeg jobber deltid for SGI.

Valid XHTML 1.0!
Valid CSS!
Mozilla NOW!