Meny

Hovedside

Om meg
CV
Bilder
Matoppskrifter

Gloser97
UPS Monitor

Linux retro

Min Lille Linux-Retroside

Linux - Don't fear the Penguins

-

Denne siden ble laget for mange år siden. Jeg syntes den fremdeles er såpass bra at jeg lar den være slik den er. Men nå er den mer en retroside enn en side som forteller hva slags konfigurasjon jeg faktisk har. Jeg har nå gått vekk fra xdm/fwvm til å kjøre Gnome. Her er det enkelt å få til et bra oppsett, man trenger ikke lenger å hacke så mye for å få det til. Men det gamle XDM-oppsettet mitt bringer mange minner.. :)

Noen av linkene fungerer ikke lenger.

Den gamle siden

Linux, tidenes beste operativsystem, fortjener selvfølgelig mye mer plass enn dette. Men det har den jo rundt om kring på Internett fra før av. Derfor lager jeg bare en liten side om Linux på min egen maskin.

XDM Login

Dette er login bildet jeg blir møtt med når jeg booter linux. Bildet jeg har i bakgrunnen er laget og satt sammen i the Gimp 0.99.19 Linux-logoen i øverste venstre hjørne er fra Rastasias linux-side, de smilende ansiktene er scannet fra AcidFlash Vol.1, ISN-logoen er tatt fra InterStellarNetwork's side. Pingvinen er som kjent Linux-logoen og dama er Milla Jovovich fra The Fifth Element

Xconsol'en er satt opp til å vise alle meldinger som blir gitt på systemet (folk som logger inn med telnet/ftp/smb osv. systemfeil og systemmeldinger). Jeg bruker XawXPM, dette gir meg muligheten til å forandre bakgrunnsbildet i xconsole fra helt sort til sand-dyne mønster. På bunnen kjører jeg xripple som lager et bølgemønster som beveger seg i sanntid.

Mitt første Linux-oppsett

X desktop

Her er et screenshot av desktopen. Det første jeg legger merke til nå er at oppløsninga var 1024x1024, altså en kvadratisk oppløsning. Når jeg tenker tilbake så husker jeg hvorfor: Grunnen var nemlig at jeg kjørte såkalt "virtuell desktop", noe som vil si at jeg kun så 800x600 om gangen, men kunne skrolle rundt på desktopen med musa. Glad jeg slipper det nå, men på en 14" GoldStar fungerte det.

Jeg bruker her fvwm som window-manager med Wharf fra bowman på høyre side. Programmene jeg kjører er Netscape, The Gimp, tkHTML, XCd, TextEdit, xfm og XV. Legg særlig merke til The Gimp, og sammenlign den med versjon 1.3.21... :)

Valid HTML 4.0!

Valid CSS!
Mozilla NOW!