print logo

Installering av programvare (egen PC)

Programvaren som trengs for å gjennomføre INF1100 bestyr av Python versjon 2.7 og en serie tilleggspakker for grafikk og matematiske beregninger. All nødvendig programvare er installert på maskinene som står på terminalstuene, og man kan logge seg på disse maskinene hjemmefra. Mange vil likevel ønske å ha nødvendig programvare på egen laptop. Vi anbefaler (sterkt) at man først installerer operativsystemet Ubuntu Linux i tillegg til Windows eller Mac OS X og så installerer INF1100-programvaren under Ubuntu. Alternativt kan man bruke en Vagrant boks direkte under Windows eller Mac OS X (denne boksen blir gjort tilgjengelig litt ut i semesteret).

Les først en oversikt over ulike måter å få installert nødvendig programvare selv. Vår hovedanbefaling er å installere Ubuntu i en virtuell maskin på Windows eller Mac. Da er all installasjon senere en lek.

Hvis du møter på tekniske problemer, kan du oppsøke laptophjelpstudielaben ved Institutt for informatikk. I perioden 19. august til 6. september holder de til i foajeen ved resepsjonen i 1. etasje i Ole-Johan Dahls hus (informatikkbygget) mandag, tirsdag og torsdag 10-18, samt fredag 14-18. Ellers holder laptophjelpen til i rom 3102 i syd-enden av tredje etasje i det nye informatikkbygget (Ole-Johan Dahls hus).

Universitetets sentrale IT-støtte (USIT) har en service, IT-helpdesk, i Kristian Ottosens Hus (på hjørnet rett overfor Bunnpris). Åpningstider er kl. 10-15, mandag-fredag. Vi håper denne tjenesten kan hjelpe studenter med å løse ulike tekniske problemer med sine laptoper.

Merknad 1. Sett språk på maskinen til å være engelsk. Da er det enkelt å google etter løsninger på tekniske problemer. Sannsynligheten for at noen har skrevet om den norske versjonen av en feilmelding er liten.

Merknad 2. De fire første ukene trengs bare en enkel Python-installasjon på din laptop. De fleste maskiner med Mac OS X har en slik Python: gå på Applications (Programmer), Utilities (Verktøy) og velg Terminal, skriv deretter python i et terminal-vinduet. På en maskin med Windows går du på python.org/download/, laster ned Python 2.7.5 Windows Installer og kjører den filen. Merk imidlertid at senere i kurset trengs en mye mer avansert Python-installasjon og da bør du få installert Ubuntu først eller bruke en Vagrant boks.

Publisert Sat, 21 Dec 2013 22:54:27 +0100