MAILINGLISTEN TREXFILES

TREXFILES er mailinglisten for deg som er interessert i TV-seriene Star Trek og X-files.

En Internett mailingliste er en form for elektronisk konferanse eller gruppekommunikasjon der meldinger distribueres til hver av deltakerne (abonnentene). Den enkelte må selv melde seg på som abonnent og da kommer meldingene fra listen i hans eller hennes personlige Internett postkasse (samme prinsipp som en abonnementsavis). Oppskrift for å gjøre dette kommer nedenfor.

Hovedfokus for Trexfiles er Star Trek og X-files-relaterte ting som skjer i Norge, og listens hovedspråk er norsk. Listen er åpen for alle interesserte. Målet er en passe blanding av informasjon om klubb-aktiviteter, begivenheter, arrangementer og nyheter, såvel som innspill og diskusjon fra enkeltpersoner. Trexfiles fungerer også som nyhets- og informasjonskanal for forskjellige grupper som TreX-files, The Shadowcon Project m.m. men er organisatorisk uavhengig av disse, og det kreves ikke medlemskap i noen organisasjon eller forening for å kunne abonnere på listen.

Grunnlegger og listeeier av Trexfiles er Thomas Gramstad. Trexfiles tilhører ikke noen bestemt organisasjon og er ikke talerør for noe bestemt organ. Alle meninger og meldinger postet på Trexfiles står for forfatterens regning.

Trexfiles administreres vha. et listserv-program som heter Majordomo, og som muliggjør automatisering av en del funksjoner, såsom på- og avmelding på listen m.m.

Når du ønsker å bidra til listen, kan du sende meldingen til trexfiles@ifi.uio.no. Når du mottar en kopi av meldingen vet du at det gikk bra.

For å få en oversikt over mulige kommandoer du kan gi til Majordomo, kan du sende en melding til

majordomo@ifi.uio.no

med ordet help på en linje inne i meldingen (ikke i subject). Da vil du få tilbake en liste over kommandoer.

Eksempel: ved å sende følgende melding:

subscribe trexfiles

i en melding til majordomo@ifi.uio.no vil du (avsender) bli ført opp som abonnent på Trexfiles og vil få tilsendt en velkomstmelding. Denne bør du ta vare på til senere. f.eks. hvis du skal melde deg av, endre adresse e.l.

Velkommen til Trexfiles!

Thomas Gramstad